ua en ru

Київська обласна митниця перевиконала план в три рази більше Одеської

Київська обласна митниця ДФС в лютому забезпечила рекордний обсяг податкових перерахувань до держбюджету на суму 3,2 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби органу.

"План податкових зборів у лютому був виконаний на 123,4%", - сказано в повідомленні.

Таким чином, додатково до бюджету були спрямовані порядку 607 млн гривень.

Нагадаємо, вчора глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в Facebook, що одеській митниці вдалося перевиконати план на 183 млн гривень.

"Для забезпечення максимальних надходжень у державний бюджет Київською обласною митницею вживаються всі можливі заходи, спрямовані на боротьбу з тіньовими схемами в бізнесі, активізацію діяльності суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та створення максимально сприятливих умов для прискорення митного оформлення товарів", - зазначають в обласній митниці.

Також, за даними прес-служби митниці, зростання показників було обумовлене збільшенням середнього рівня митної вартості товарів. Якщо в грудні минулого року він становив 3,12 доларів США за кг, то у січні 2016 митна вартість зросла до 3,73 долара США, а в лютому становила вже 4,07 долара США.

"Рівень податкового навантаження склав у грудні 2015 року 21,5 грн за кг імпортованих вантажів, у січні 2016 - 22,2 грн за кг, в лютому - 25,2 грн", - йдеться в повідомленні.