ua en ru

Уряд передасть 300 млн гривень на фінансування закладів ПТУ до серпня

Уряд передасть 300 млн гривень на фінансування закладів ПТУ до серпня Фото: Кабмин передаст 300 млн гривен на финансирование ПТУ до августа

Перші 200 млн вже були перераховані

Кабінет міністрів України передасть 300 млн гривень на фінансування закладів професійно-технічної освіти до кінця липня 2016 року. Про це в ході засідання уряду повідомив заступник міністр фінансів Роман Качур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже 18 березня перші 200 млн були перераховані на обласні місця і наступні транші по 75 млн будуть здійснені протягом наступних чотирьох місяців",- розповів Качур.

Чиновник пояснив, що кошти на підтримку закладів професійно-технічної освіти в областях уряд передає обласним державним адміністраціям. Останні розподіляють їх між закладами ПТУ.

Він нагадав, що 4 лютого уряд виділив 500 млн гривень для додаткового фінансування закладів професійно-технічної освіти.

Варто зауважити, що прем'єр Арсеній Яценюк звернувся до представників Асоціації міст України, щоб ті повідомляли уряду про факти непередачі коштів закладам ПТУ з регіонів.

Нагадаємо, у лютому Кабінет міністрів України за пропозицією Міністерства фінансів прийняв постанову, що дозволяє вирішити проблеми фінансування ПТУ і забезпечити належне їх фінансування за рахунок надання місцевим бюджетам стабілізаційну дотацію з Державного бюджету на підготовку кадрів у таких освітніх установах.