ua en ru

Уряд визначив пріоритети використання 300 млн грн на відновлення Донбасу

Уряд визначив пріоритети використання 300 млн грн на відновлення Донбасу Фото: Уряд визначив пріоритети використання 300 млн грн на відновлення Донбасу

Нове будівництво дозволяється тільки у випадку, якщо пошкоджений об'єкт не підлягає відновленню

Уряд на засіданні у середу, 29 квітня 2015 р., підтримав постанову "Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення (будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію) інфраструктури у Донецькій та Луганській областях". Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Постанову розроблено Мінрегіоном відповідно до частини 2 статті 97 Бюджетного кодексу для забезпечення використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення, будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію інфраструктури у Донецькій та Луганській областях із загальним обсягом фінансування 300 млн грн (по 150 млн гривень на кожну область). Серед напрямів використання субвенції: будівництво (нове або реконструкція чи капітальний ремонт), проектні та вишукувальні роботи на об'єктах соціальної, дорожньо-транспортної та житлово-комунальної інфраструктури; реконструкцію, капітальний ремонт, проектні роботи на об'єктах житлового фонду та таких об'єктах комунальної власності, що можуть бути використані для проживання тимчасово переміщених осіб; проектні та вишукувальні роботи на об'єктах, що фінансуватимуться за рахунок міжнародних фінансових організацій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нове будівництво дозволяється лише у разі якщо пошкоджений внаслідок проведення АТО об'єкт не підлягає відновленню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на відбудову Донбасу необхідно 1,5 млрд дол.