ua en ru

Уряд схвалив законопроекти про захисні заходи в торгівлі

Уряд схвалив законопроекти про захисні заходи в торгівлі Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Кабмін пропонує удосконалити механізми захисних розслідувань

Кабінет міністрів України на засіданні 28 лютого 2018 року схвалив ряд законопроектів про захисні заходи в торгівлі. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд схвалив законопроект "Про захист від демпінгового імпорту". Документ розроблено у зв'язку з необхідністю приведення норм чинного законодавства у сфері торговельного захисту у відповідність до положень угод СОТ і міжнародної практики проведення антидемпінгових розслідувань.

Крім того, уряд схвалив законопроекти "Про захист від субсидованого імпорту", "Про захисні заходи" та "Про внесення змін до деякіих законодавчих актів України у сфері торговельного захисту".

Зазначимо, законопроекти про захист від субсидованого імпорту і захисні заходи розроблені для удосконалення механізмів антисубсидиційних та захисних розслідувань, а також застосування механізму компенсаційних та захисних заходів за результатами проведення відповідних розслідувань.

У законопроекті про внесення змін до законів щодо торгової захисту визначено механізми захисту національного товаровиробника від демпінгового, субсидованого та зростаючого імпорту з інших країн, митних союзів та економічних груп. Вони регулюють принципи і порядок антидемпінгових та інших спеціальних розслідувань, а також застосування відповідних заходів.

Фото: законопроекти про захисні заходи в торгівлі (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ввели мита на українську катанку. Зазначимо, у 2016 році імпорт катанки з України оцінювався в 55 млн доларів.