ua en ru

Уряд схвалив посилення соцзахисту осіб з інвалідністю

Уряд схвалив посилення соцзахисту осіб з інвалідністю Фото: Кабмін посилив соціальний захист осіб з інвалідністю (Public Domain Pictures)

Кабмін схвалив закупівлю автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

Кабінет міністрів України схвалив низку рішень щодо підвищення соціального захисту осіб з інвалідністю, передусім у частині забезпечення засобами реабілітації, а також щодо запуску роботи спеціальної служби перевезення осіб з особливими потребами. Відповідні рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

"Сьогодні ми приймаємо рішення, які стосуються людей, яким потрібно більше уваги і допомоги. Ми говоримо про людей з інвалідністю. Потрібно якісно забезпечити їх ортопедичною продукцією, забезпечити перевезення людей на візках", - зазначив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відзначимо, що ці рішення дозволять особам з інвалідністю обирати засоби реабілітації в залежності від потреб та якості, а також закупити спеціальні транспортні засоби, які будуть передані на місцевий рівень для розвитку мережі спеціальної служби перевезення.

Також зазначимо, що станом на 01.01.2017 на обліку для забезпечення автомобілями перебували 63 262 особи з інвалідністю, на що потрібно виділити понад 11 млрд гривень. У той же час протягом останніх чотирьох років кошти з бюджету на закупівлю автомобілів для них не виділялися, а в 2018 році на зазначені цілі коштів теж не передбачено.

Для забезпечення соціальних гарантій таких осіб передбачено видатки за бюджетною програмою закупівлі автомобілів у сумі 30 млн гривень. Виділення цих коштів дозволить придбати спеціально обладнані автомобілі, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, для подальшої передачі їх виконавчим органам міських рад (крім міських рад обласних центрів).

Фото: порядок використання держкоштів на транспорт для осіб з інвалідністю

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада прийняла закон про встановлення групи інвалідності учасникам АТО.