ua en ru

Уряд схвалив низку нормативно-правових документів, спрямованих на удосконалення в Україні тарифної політики

Кабінет міністрів України розглянув і схвалив сьогодні 9 із 12 нормативно-правових актів та змін до чинного законодавства, спрямованих на удосконалення тарифної політики в державі, підвищення якості житлово-комунальних послуг та регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства . Про це повідомив колишній віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, передає прес-служба Кабміну.
Серед схвалених документів - постанова "Про забезпечення єдиного підходу до тарифоутворення в сфері житлово-комунальних послуг", законопроекти "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування прибутку підприємств водо-, теплопостачання та водовідведення", "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання інвестиційної діяльності у сфері житлово-комунального господарства", постанова "Про удосконалення системи управління у сфері централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення" та ряд інших.
За словами Тихонова, на сьогоднішній день заборгованість споживачів житлово-комунальних послуг досягла 13,5 млрд грн, в тому числі населення - 9,4 млрд грн, місцевих бюджетів - 0,4 млрд грн, держбюджету -0,3 млрд грн, інших споживачів - 2,9 млрд грн, а заборгованість держави по пільгам і субсидіям склала 0,4 млрд. грн. "В свою чергу, через заборгованість споживачів зростає заборгованість підприємств житлово-комунального господарства за енергоносії, яка досягла за газ 11 млрд. грн, за електроенергію - 2,4 млрд грн. Збитки підприємств галузі з початку цього року склали майже 1,9 млрд грн", - сказав Тихонов.
Він додав: "Відповідно до загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки на технічне переоснащення та енергозбереження передбачалося виділити у 2010 році 2,9 млрд. грн, а фактично профінансовано 34,9 млн грн, у 2011 році - 5,9 млрд грн, при цьому в держбюджеті на цей рік фінансування заходів програми окремо не передбачено. У 2009 році на реалізацію програми окремо кошти не виділялися", - зауважив колишній віце-прем'єр.