ua en ru

Уряд ухвалив державне оборонне замовлення на 2018-2020

Уряд ухвалив державне оборонне замовлення на 2018-2020 Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

Основні зусилля спрямують на забезпечення армії сучасними зразками техніки

Кабінет міністрів України на засіданні 14 лютого схвалив державне оборонне замовлення на 2018-2020 роки. Про це йдеться в повідомленні на "Урядовому порталі".

"Планувати державне оборонне замовлення на три роки ми почали в 2017 році, і ця система вже довела свою ефективність як для державних замовників, так і для підприємств-виконавців оборонного замовлення", - прокоментував рішення уряду заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко.

Прийняте урядом державне оборонне замовлення базується на основних напрямах бюджетної політики на 2018-2020 роки. У середньостроковій перспективі основні зусилля будуть спрямовані на забезпечення армії сучасними зразками озброєння та військової техніки. У 2018 році фінансування державного оборонного замовлення буде здійснюватися в значно більших обсягах.

Зазначимо, попередньо проект державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки був розглянутий і схвалений Радою національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, 29 січня 2018 року президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про державне оборонне замовлення на 2018-2020 роки. Пріоритетними напрямами державного оборонного замовлення у поточному році має стати забезпечення Збройних сил України сучасною ракетною та бронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони; безпілотними авіаційними комплексами і антиснайперськими системами тощо.