ua en ru

Уряд має намір створити державний реєстр людей, які мають проблеми з житлом

Уряд має намір створити державний реєстр людей, які мають проблеми з житлом і потребують поліпшення житлових умов. Про це сьогодні заявив з трибуни Верховної Ради України заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич у ході години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"На даний момент в черзі на житло в Україні знаходяться більше 1,2 млн чоловік. У 2012 році уряд планує створити єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов. Він повинен стати альтернативою черзі на житло, яка була ще в радянські часи . Уточнених даних про те, за яким принципом буде проводиться відбір громадян, поки немає", - повідомив Ю.Хіврич.
Він підкреслив, що завданням цього реєстру стане система збору і накопичення інформації про громадян, які стоять у чергах на квартиру.
За словами заступника міністра, саме на цій черзі і буде базуватися планована нова система.
За його словами, в 2010 р. у держбюджеті передбачалися витрати на створення такого реєстру "як на пілотний проект в Київській міській державній адміністрації". На сьогоднішній день проведена робота аналізується, а інформація про її ефективності з часом буде оприлюднена.