ua en ru

Уряд має намір залучити аудитора з "великої четвірки" для перевірки фінстану держбанків, - С.Льовочкін

Кабінет міністрів має намір залучити аудитора з "великої четвірки" - Ernst & Young, Deloitte & Touch, KPMG, PricewaterhouseCoopers - для перевірки діяльності державних банків, заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, пише «Комерсант-Україна».

"Зараз уряд у стадії підписання контракту з крупною аудиторською компанією на аудит держбанків", - сказав чиновник в ефірі телеканалу ТВi.

Слід зазначити, що аудит банків, що належать уряду на 100%, вже давно проводять компанії великої четвірки. Звіт Ощадбанку за 2009 р. підписаний компанією Deloitte & Touch, а «Укрексімбанку» - Ernst & Young. «Укргазбанк» останні два роки перевіряло ТОВ "Грант Торнтон Україна". Банк "Київ" в 2008 р. перевірявся приватною компанією "Аудит України", а в 2009 р. - ТОВ "Інтер-Аудит". Звіт «Родовід Банку» за 2008 р. підтвердила компанія Baker Tilly Ukraine, а за 2009 р. - ТОВ "Консультант". При цьому перевірки витрачання бюджетних коштів в цих банках за останній рік проводили всі профільні держвідомства: Мінфін, ГоловКРУ, ДПАУ, Нацбанк, МВС, СБУ і Генпрокуратура.