ua en ru

Уряд на засіданні 30 березня розгляне законопроект про особливості реформування залізничного транспорту

Кабінет міністрів України 30 березня розгляне законопроект про особливості реформування залізничного транспорту загального користування. Про це повідомляється в порядку денному засідання Кабміну України.

По цьому питанню буде доповідати новообраний генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту - "Укрзалізниці" Володимир Козак.
Міністр фінансів Федір Ярошенко доповість по проекту розпоряджень Кабміну про схвалення проекту основних напрямів бюджетної політики на 2012 рік та по проекту постанов про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України з питань тимчасового ввезення товарів. Також міністр фінансів доповість про проектам постанов про додаткову капіталізацію публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" та про проект постанови Кабінету міністрів України і Національного банку України "Про взаємодію Кабінету міністрів України і Національного банку України щодо відчуження публічним акціонерним товариством "Родовід Банк" зобов'язань перед фізичними особами за вкладами та активів відкритому акціонерному товариству "Державний ощадний банк України".

Крім того, будуть розглянуті проекти законів про внесення зміни до пункту 3 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (доповідач - голова Державного космічного агентства Юрій Алексєєв); про внесення змін до закону України "Про дорожній рух" (доповідач - міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов); про особливості здійснення державних закупівель деяких товарів та послуг (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов).
Також будуть розглянуті проекти постанов Кабміну про затвердження нового складу Координаційної ради з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу (доповідач - міністр юстиції Олександр Лавринович); про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (доповідач - перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв); про затвердження правил торгівлі у розстрочку (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов); про внесення зміни в додаток 1 до постанови Кабінету міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 (щодо оплати праці працівників бюджетної сфери) (доповідач - віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко).
Крім того будуть розглянуті проекти розпоряджень Кабміну України про заходи з підготовки та відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (доповідач віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики С.Тігіпко); про відкриття пункту пропуску через державний кордон в аеропорту "Севастополь" (доповідач - віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков); про передачу нерухомого майна (доповідач - голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Нетудихата); про затвердження плану заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010-2012 роки (доповідач - віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики С.Тігіпко).
Окрім цього буде розглянутий проект розпоряджень Президента України про уповноваження Віктора Тихонова на підписання додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування про право участі у справах місцевого органу влади.