ua en ru

Уряд може звільнити від податку на прибуток будівельників доступного житла, - Колесніков

Уряд України готовий розглянути можливість звільнення від податку на прибуток на 10 років тих будівельних компаній, які візьмуть участь у будівництві доступного житла. Про це віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков сьогодні заявив на конференції "Україна та Італія: будуємо разом", повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Що стосується допомоги держави, то уряд України готовий розглянути питання звільнення від податку на прибуток на 10 років всіх будівельних компаній, що будуть задіяні у будівництві доступного житла, безкоштовну передачу житла забудовникам та безкоштовного прокладання комунікацій: підводки води, каналізації, електромережі", - заявив Борис Колесніков.

Крім того, за словами Віце-прем'єр-міністра, держава розгляне питання можливості виплат процентів по кредитам компаніям, які закупили відповідне обладнання.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні в 2012 р. за рахунок програми "Доступне житло" планується побудувати близько 2 млн кв. м житла.