ua en ru

Уряд Ізраїлю затвердив угоду з ЄС "Відкрите небо", незважаючи на протест профспілок

Уряд Ізраїлю затвердив угоду з країнами Євросоюзу "Відкрите небо". Про це повідомляє прес-служба прем'єр-міністра Ізраїлю, повідомляє Associated Press.

При цьому міністри не прийняли в розрахунок той факт, що через побоювання за збереження поточної кількості робочих місць три найбільші авіакомпанії країни сьогодні вранці оголосили про початок безстрокового страйку.

Прийняття договору "Відкрите небо" знімає квоти і спрощує доступ європейських авіаперевізників на ізраїльській ринок. У якості позитивних зрушень від цього договору очікується помітне зниження вартості квитків і збільшення потоку туристів з ЄС.

"Договір "Відкрите небо" вигідний Ізраїлю, він дозволить знизити ціни і підвищити конкуренцію і він не погіршить ситуацію з робочими місцями, а навіть навпаки", - заявив міністр транспорту країни Йарі Лапіда.

Він уточнив, що документ набере чинності до квітня 2014 р.

Однак противники документа наполягають, що дана ініціатива може знищити ізраїльські авіакомпанії. Так, за оцінкою глави профспілкової організації "Гистадрут" Офера Ейні, рішення підписати подібну угоду з ЄС обійдеться Ізраїлю приблизно в 17 тис. робочих місць.

Сотні співробітників авіакомпаній El Al, Arkia і Israir приступили до страйку 21 квітня 2013 р. з 5:00 за київським часом. Для того, щоб ситуація не вдарила по пасажирам, найближчі міжнародні рейси все ж будуть відправлені за розкладом. На рейсах до Ізраїлю, а також на роботі іноземних перевізників страйк поки не позначилися.

Туризм та паломництво до святих місць є однією з найбільш дохідних статей економіки Ізраїлю. Щорічно країну з населенням близько 7 млн ​​людей з цими цілями відвідують майже 3,5 млн іноземців.

Читайте також: Ізраїльські авіакомпанії почали безстроковий страйк