ua en ru

Уряд Іспанії сьогодні проведе по Каталонії спецзасідання

Уряд Іспанії сьогодні проведе по Каталонії спецзасідання Фото: прапор Іспанії (Pixabey/jackmac34)

Унаслідок ухвалення урядового рішення можуть бути оголошені дострокові місцеві вибори

Уряд Іспанії в Мадриді сьогодні, 21 жовтня 2017 року, проведе спеціальне засідання щодо Каталонії, на якому має намір увести в дію статтю 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусових заходів щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань. Про це повідомляє DW.

Оглядачі зазначають, що в результаті ухвалення урядового рішення, яке має бути погоджене Сенатом, регіональний уряд може бути відсторонений від виконання обов'язків та оголошено дострокові місцеві вибори.

Зазначено, що напередодні прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що провідні опозиційні партії висловили уряду підтримку у вирішенні каталонського питання. Також король Іспанії Феліпе VI заявив, що "Каталонія є невід'ємною частиною Іспанії ХХІ століття", а керівництво Каталонії здійснює "неприйнятну спробу відокремлення" від Іспанії. Крім того, політичну підтримку діям іспанського уряду надали також у Брюсселі.

Раніше лідер Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що проголосить незалежність регіону у разі, якщо центральна влада Іспанії виконає свою погрозу призупинити його автономію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Іспанії в січні 2018 року має намір провести місцеві вибори у Каталонії.