ua en ru

Уряд Іспанії 21 жовтня почне процедуру призупинення автономії Каталонії

Уряд Іспанії 21 жовтня почне процедуру призупинення автономії Каталонії Фото: Мириано Рахой (flickr.com/marianorajoybrey)

Уряд Іспанії ініціює статті 155 Конституції

Уряд Іспанії в суботу, 21 жовтня, ініціює статті 155 Конституції країни, яка обмежить самоврядування Каталонії. Про це повідомив у четвер прем'єр-міністр Маріано Рахой, передає Reuters.

Повідомляється, що спеціальне засідання уряду викликали після того, як лідер Каталонії Карлес Пучдемон сказав, що регіональний парламент може проголосувати за офіційне проголошення незалежності від Іспанії, у разі якщо центральний уряд не погодиться на переговори.

Нагадаємо, раніше сообщаелось, що Пучдемон оголосить про незалежність регіону, якщо Мадрид відхилить пропозицію діалогу і застосує статті 155 Конституції Іспанії, яка обмежить самоврядування регіону.

Пучдемон сьогодні, 19 жовтня, направить відповідний лист у відповідь на ультиматум Мадрида. Повідомляється, що напередодні ввечері Пучдемон підтвердив цей намір під час зустрічі з членами своєї партії. Так, згідно з інформацією ЗМІ, у листі глава каталонського уряду знову наполягає на діалозі і переговорах.