ua en ru

Уряд і Президент наближають Україну до євростандартів, - депутат ПР

Незважаючи на складні умови, уряд і Президент роблять усе для того, щоб Україна наближалася до європейських стандартів як в економіці і соціальній сфері, так і в міжнародній політиці. Про це сьогодні, 29 листопада, заявив народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів (ПР), Олег Зарубінський під час мітингу в Києві на Європейській площі.

"Я був і є прихильником утвердження в Україні європейських стандартів в економіці, соціальній сфері та міжнародній політиці. Зокрема, європейські стандарти в міжнародній політиці - це сильна позиція кожної держави. Це орієнтація тільки на свої національні інтереси. Це жорстке відстоювання своїх інтересів та інтересів своїх громадян, де людина стоїть у центрі суспільства, в центрі держави - і не інакше. І тому не критика і не похвала з боку інших країн повинні бути для нас дороговказом. Тому що в міжнародній політиці все егоїстично. Ніхто не думає про благодіяння. Кожна нормальна і сильна країна думає про свій інтерес, про свою вигоду, яким чином зробити так, щоб людям було краще. І тому в міжнародній політиці часто хвалять країну тоді, коли вона піддається, а критикують - коли країна відстоює свій інтерес і хоче рівноправних відносин. У партнерів не повинно бути вимог. Вимоги можна пред'являти своїм дружинам чи чоловікам. Україна хоче будувати відносини на рівноправній основі, коли ми поважаємо і нас поважають", - заявив парламентарій.

За його словами, сьогодні занадто багато спекуляцій навколо євроінтеграції України.

"Ми Не спекулюємо - ми робимо. І наша євроінтеграція полягає в щоденній роботі. Ми за два з половиною роки взяли практично всі європейські закони, які в Україні не змогли прийняти і за десять років. Так, вони не запрацюють з понеділка, але створено то, на базі чого ми будемо утверджувати в країні європейські стандарти. Чому так багато спекулянтів на темі євроінтеграції? Тому, що знову почалася президентська виборча кампанія і більше ні на чому спекулювати. Троє лідерів парламентської меншості позиціонують себе як опозиціонери. Але чи чув хтось про їх альтернативної програми розвитку, наприклад, сільського господарства, машинобудування, хімічної промисловості або військово-промислового комплексу, потенціал експорту якого в Україні величезний? Немає таких. Так на чому ж будувати виборчу кампанію? Знову на гаслі євроінтеграції. Але над цим треба працювати, а не використовувати цю тему для своїх виборчих інтересів", - переконаний Олег Зарубінський.

"Сьогодні в надзвичайно складних умовах Уряд і Президент роблять усе для того, щоб наближатися до того, що називають європейськими стандартами. Не дарма кажуть, що у кожного своя дорога до храму. Україна знає цю дорогу. Ми готові, і ми йдемо до свого храму добробуту, благополуччя, європейськість і поваги один до одного", - підсумував він.