ua en ru

Уряд Франції ввів санкції через застосування хімічної зброї в Сирії

Уряд Франції ввів санкції через застосування хімічної зброї в Сирії Фото: хімічна небезпека (dsns.gov.ua)

Франція 23 січня ввела санкції проти 25 компаній і приватних осіб

Уряд Франції 23 січня ввело санкції проти 25 компаній і приватних осіб, яких Париж підозрює "підтримки сирійської програми розробки і виробництва хімічної зброї". Про це повідомляє DW.

Так, рахунки та майно компаній у Франції заморожені.

Зазначено, що в списку значаться компанії з Сирії, Лівану і Франції, які серед іншого поставляли в Сирію електроніку і системи спостереження.

При цьому під санкції, за даними французького МЗС, не потрапив жоден з представників сирійського керівництва тому, що у відомстві немає достатніх свідчень їхньої причетності до програми розробки хімічної зброї.

Згідно з інформацією французьких властей, з 2012 по 2017 рік хімічну зброю на території Сирії застосовувалося не менше 130 разів, з них чотири випадки, за оцінками ООН та Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХО), на совісті офіційного Дамаска.

Нагадаємо, в середині листопада Швеція і Уругвай внесли до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй новий проект резолюції щодо відновлення роботи Спільного механізму ООН і Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) з розслідування хімічних атак в Сирії (JIM).