ua en ru

Уряд Франції опублікував головні пункти плану по боротьбі з бідністю

Уряд Франції опублікував головні пункти плану по боротьбі з бідністю Фото: Еммануель Макрон (Getty Images)

План боротьби з бідністю передбачає виділення 8 млрд євро протягом чотирьох років

За день до офіційного оголошення президентом Франції Еммануелем Макрона плану по боротьбі з бідністю і злиднями уряд країни оприлюднив його головні пункти, передає видання Le Monde.

Представники уряду відзначили, що план боротьби з бідністю передбачає виділення на ці цілі 8 млрд євро протягом чотирьох років. Він покликаний "вирішити проблеми бідності" і "створити державу загального добробуту 21 століття".

Видання підкреслює, що план Макрона по боротьбі з бідністю уже був один раз відкладений, тому поява його другий інтерпретації була очікуваною. Глава держави намагається переконати виборців у тому, що його політика реформ приносить користь не тільки багатим і бізнесу, але і бідним французам.

Так, у документі основний упор зроблений на підтримку дітей із бідних сімей і молоді.

Серед його пунктів - створення 30 тис. доступних ясел, при цьому в школах планується ввести сніданки, оскільки близько 13% дітей приходять вчитися на голодний шлунок.

Також наголошується, що від 200 до 300 тис. школярів планується охопити програмою введення соціального тарифу на харчування у школах. З 100 до 500 тис. збільшиться число молодих людей, які підпадають під програму соцгарантій молоді у віці від 18 до 25 років.

Крім того, план передбачає запровадження загального медичного страхування для людей з доходом менше 700 євро в місяць.

Нагадаємо, в кінці липня Макрон розпорядився реорганізувати роботу Єлисейського палацу через скандал з тепер уже колишнім радником Олександром Беналлом.

Як повідомляло РБК-Україна, у Франції до 2022 року мають намір скоротити близько 50 тисяч державних посад.