ua en ru

Уряд допускає підвищення нормативів на використання тепла та газу

Уряд допускає підвищення нормативів на використання тепла та газу Фото: Павло Розенко

Середні норми споживання становили приблизно 4-4,5 м куб. газу

Уряд допускає підвищення нормативів на використання тепла, електрики і газу. Про це сьогодні в ефірі телеканалу "112" повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Ті норми споживання, які ми встановили абсолютно відповідають спокійному проходженню опалювального сезону... Ми говоримо про те, що в цьому році середні норми споживання, в тому числі у людей, які не користуються субсидією, становили приблизно 4-4,5 м куб. газу, тобто ми встановили норму все одно дещо вище, ніж реально споживалося", - сказав він.

Він зазначив, що в разі падіння температурних показників у наступному році, показники встановлених норм можуть бути відкориговані.

"Ми, уряд, працюємо досить динамічно. Якщо ми побачимо, що наступний опалювальний сезон буде більш екстремальним, якщо температура в Україні буде нижчою від прогнозованої, ми в будь-який момент готові відкоригувати, в тому числі, показники та встановлені соціальні норм. Якщо їх не буде вистачати, то ми зможемо в оперативному режимі абсолютно спокійно, при необхідності, збільшити ці норми і автоматично людям перерахувати всі субсидії, тому боятися не варто", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Розенко заявив, що частина конфіскованих коштів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення будуть спрямовані на фінансування інфраструктурних проектів по всій Україні.