ua en ru

Уряд Британії приховав невдале випробування ядерної ракети

Уряд Британії приховав невдале випробування ядерної ракети Фото: ракета з підводного човна Trident

Випробування ракети зазнало фіаско біля берегів штату Флорида в США в червні 2016-го

Уряд Великобританії приховав інформацію про невдале випробування ракети з ядерними боєголовками в червні 2016 року. Про це повідомила газета The Times.

Зазначено, що невдалий запуск відбувся за кілька тижнів до ключового голосування в парламенті щодо фінансування ракетних систем підводних човнів Trident.

Британська газета з посиланням на неназване джерело у військово-морських силах країни повідомила, що випробування ракети зазнало "катастрофічного провалу" біля берегів штату Флорида у США. Це було перше випробування ядерного стримування країни за останні чотири роки.

За даними джерела, невдале випробування викликало "велику паніку на найвищому рівні влади та збройних сил".

Повідомляється, що через кілька тижнів після випробування ракети прем’єр-міністр Тереза Мей, виступаючи в парламенті, рекомендувала схвалити виділення 49 мільярдів доларів для нової системи Trident під час голосування 18 липня. При цьому про невдале випробування ракети в своєму виступі в парламенті вона не казала.

Нагадаємо, в липні 2016 року біля берегів Великобританії французький траулер зловив неводом португальський підводний човен Tridente, який брав участь у спільних із королівськими ВМС військових навчаннях.