ua en ru

Уряд Болгарії схвалив угода про участь в Nabucco

Уряд Болгарії схвалив угода про участь в проекті з будівництва газопроводу Nabucco, покликаного скоротити залежність країн Європейського союзу від постачань "блакитного палива" з Росії. За словами представників болгарських властей, в угоді визначені правові, регуляторні та інші умови будівництва газопроводу на території Болгарії. "Схвалення угоди повинне залучити до проекту приватних інвесторів, а також посприяти реалізації проекту", - цитує агентство Reuters повідомлення уряду країни.

На думку аналітиків, консорціуму з будівництва газопроводу Nabucco, яке, за попередніми оцінками, може обійтися в 7,9 млрд євро, в поточному році необхідно укласти договори про постачання і прийти до остаточного рішення про інвестиції.

Конкуруючим енергетичним проектом є російський "Південний потік", який повинен пройти в обхід України, з якою Росія впродовж декількох років вела "газову суперечку", і укріпити таким чином позиції Росії як основний постачальник газу для Європи.

Зазначимо також, що болгарська державна компанія Bulgargaz входить до числа акціонерів Nabucco разом з австрійською OMV, угорською MOL, румунською Transgaz, турецькою Botas і німецькою RWE.