ua en ru

Урядовий комітет схвалив законопроект про протидію домашньому насильству

Урядовий комітет схвалив законопроект про протидію домашньому насильству Фото: комітет Кабміну з питань соцполітики схвалив законопроект про протидію домашньому насильству

Необхідність прийняття акта зумовлена підготовкою до ратифікації Стамбульської конвенції

Урядовий комітет з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку схвалив проект закону "Про запобігання та протидію домашньому насильству", передає прес-служба віце-прем’єр-міністра України.

"З метою боротьби з домашнім насильством проектом Закону пропонується впровадити комплексний підхід у боротьбі з цим явищем, суттєво доповнити механізми такої боротьби та інші норми, спрямовані на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства",- сказано в повідомленні.

Так, необхідність прийняття акта зумовлена також підготовкою до ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цим явищем (Стамбульська конвенція).

Нагадаємо, Верховній Раді України пропонують ввести кримінальну відповідальність за примушування до вступу в шлюб і домашнє насильство. Відповідний законопроект №4952, був внесений в парламент 12 липня 2016 року.