ua en ru

Урядові війська Ємену відкрили вогонь по демонстрантах, більше 30 осіб отримали поранення

Урядові війська Ємену, в якому з середини січня 2011 р. продовжуються масові виступи опозиції, відкрили вогонь по демонстрантах, у результаті чого одна людина загинула і більше 30 отримали поранення, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press і очевидців того, що сталося.

За їх словами, тисячі опозиціонерів вийшли на вулиці адміністративного центру Таїз, розташованого в третій за величиною мухафаз (адміністративно-територіальна одиниця) Ємену, на південному заході країни. Біля резиденції губернатора шлях демонстрантам перегородили військові, і солдати, що зайняли позиції на дахах розташованих поблизу будинків, і відкрили вогонь по мітингувальникам бойовими патронами.

У госпіталізованих зафіксовані вогнепальні поранення голови і грудної області.

Нагадаємо, опозиціонери вимагають відставки Президента Ємену Алі Абдулла Салеха, який править країною з 1978 р. Вони звинувачують владу в корупції, зростанні цін на продовольство і високий рівень безробіття.
Сам глава Ємену вже оголосив, що не буде виставляти свою кандидатуру на нових виборах Президента держави, які повинні відбутися в 2013 р. Він також погодився включити до складу уряду представників опозиції. Проте противники Президента вважають, що цих поступок недостатньо.