ua en ru

В уряді планують створити Чорнобильський радіоекологічний заповідник, - Мінекології

В уряді планують створити Чорнобильський радіоекологічний заповідник, - Мінекології пожежа під Чорнобилем

Заповідник буде мати свою відомчу посилену охорону, в тому числі і протипожежну

В Кабінеті міністрів України планують створити Чорнобильський радіоекологічний заповідник. Про це на брифінгу заявила заступник Міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми на даний момент в урядових колах напрацьовуємо концепцію оптимізації управління Зоною відчуження. І одна з ідей, яка розглядається в рамках роботи над цієї концепцією, є створення Чорнобильського радіоекологічного заповідника, який буде мати свою відомчу посилену охорону, в тому числі і протипожежну охорону", - повідомила вона.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, пожежа на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення між колишніми селами Буда Варовичі та Ковшилівка могла розповсюдитись в бік Білорусі.

Вчора, 9 серпня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі з Замостя і с. Ковшиловка Іванківського району виникло загорання сухої трави та лісової підстилки. Пожежа була локалізована.

Станом на сьому годину ранку, 10 серпня фронт пожежі на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" був оточений і зупинений.