ua en ru

В уряді Іспанії пояснили, чому автономія Каталонії буде обмежена

В уряді Іспанії пояснили, чому автономія Каталонії буде обмежена Фото: прапор Іспанії (Pixabey/jackmac34)

Уряд вказує на "неодноразове нехтування конституційним порядком"

Уряд Іспанії вирішив застосувати статтю 155 Конституції країни, яка передбачає обмеження самоврядування Каталонії, передає La Vanguardia.

Повідомляється, що офіційне пояснення, чому автономію Каталонії буде обмежено, іспанський уряд оприлюднив перед початком екстреного засідання в суботу 21 жовтня.

Так, в документ наводиться чотири конкретні цілі, яких прагне досягти уряд, застосувавши статтю 155 Конституції Іспанії.

Це "відновлення конституційного порядку і законності", забезпечення "інституційного нейтралітету", збереження "соціального добробуту та економічного зростання", а також забезпечення "прав і свобод всіх каталонців".

Також уряд вказує на "неодноразове нехтування конституційним порядком", виявлене в діях прихильників незалежності Каталонії.

Документ, що складається з десяти сторінок, не розкриває примусових заходів, які центральний уряд планує ввести.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 жовтня, уряд Іспанії в Мадриді проводить спеціальне засідання по Каталонії, на якому має намір ввести в дію статті 155 Конституції Іспанії, яка дозволяє центральному уряду вжити примусові заходи щодо виконання автономним регіоном своїх конституційних зобов'язань.