ua en ru

"Уряди" Криму і Севастополя отримали по 25% акцій Генбанка РФ

"Уряди" Криму і Севастополя отримали по 25% акцій Генбанка РФ Фото: Сергій Аксьонов

Подробиці угоди не розкриті

"Уряди" анексованого Росією Криму і Севастополя отримали безоплатно за 25% акцій Генбанка РФ. Угоду про це було підписано у вівторок між "главами" регіонів і представниками банку та його власників, передають РИА Новости.

"Уряди" Криму і Севастополя отримали 50% статутного капіталу Генбанка безкоштовно, по 25%, ми грошей ніяких не витрачаємо. Нам спільно потрібен фінансовий інструмент, який дозволить реалізувати ряд програм і проектів, тому що великі банки до нас в регіон не заходять і процентні ставки високі", - сказав глава" Криму Сергій Аксьонов, виступаючи після церемонії укладення угоди.

Подробиці угоди, а також зміни в кредитній політиці банку не розкриті, Аксьонов повідомив, що нові банківські продукти будуть представлені до 1 вересня.

Зазначимо, московський Генбанк почав працювати в Криму навесні минулого року після анексії Росією півострова.

Нагадаємо, перший заступник прокурора Автономної республіки Крим Назар Холодницький заявив, що кримські екс-депутати, які фігурують у списку з 76 депутатів, підозрюваних у держзраді і оголошених у розшук в Україні, при в'їзді на материк будуть затримані і відправлені в суд для обрання запобіжного заходу.