ua en ru

Кримських екс-депутатів, підозрюваних у держзраді, чекає суд на материку, - заступник прокурора АРК

Кримських екс-депутатів, підозрюваних у держзраді, чекає суд на материку, - заступник прокурора АРК Фото: кримських екс-депутатів, підозрюваних у держзраді, чекає суд на материку

Екс-депутати, які фігурують у списку з 76 депутатів, підозрюваних у держзраді, при в'їзді на материк будуть затримані

Кримські екс-депутати, які фігурують у списку з 76 депутатів, підозрюваних у держзраді і оголошених у розшук в Україні, при в'їзді на материк будуть затримані і відправлені до суду для обрання запобіжного заходу. Про це повідомив перший заступник прокурора Автономної республіки Крим Назар Холодницький, передають "Крим. Реалії".

Холодницький зазначив, що позиція прокуратури Криму стосовно екс-депутатів Енвера Абдураїмова і Сафуре Каждаметової, за яких заступився голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, залишається незмінною, наразі слідчі з'ясовують причетність цих осіб до скоєння кримінального злочину.

"Поки що триває слідство. Висновки будуть зроблені найближчим часом. Буде дана правова оцінка й ухвалені відповідні процесуальні рішення. Тобто це буде або закриття провадження, або підозра залишиться в силі", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, у Раду внесено проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу.