ua en ru

Російські пранкери поспілкувалися з головою "Південмашу" про скандал з ракетами для КНДР

Російські пранкери поспілкувалися з головою "Південмашу" про скандал з ракетами для КНДР Фото: На "Південмаші" підтвердили факт розмови з пранкерами (yuzhmash.com)

Нічого сенсаційного з вуст керівника "Південмаша" не прозвучало, підкреслюють на підприємстві

Пранкери Володимир Кузнєцов ( "Вован") і Олексій Столяров ( "Лексус") спробували розіграти генерального директора заводу "Південмаш" Сергія Войта, повідомила прес-служба підприємства.

Темою розмови була інформація про можливу передачу Північній Кореї ракетних розробок заводу "Південмаш".

"Нічого сенсаційного і, тим більше, скандального з вуст керівника "Південмашу" не прозвучало. Тим не менш, автори сюжету спробували шляхом перекручування слів Сергія Войта й вміщення їх в контекст міркувань про скандал з північнокорейськими ракетами створити враження, що, говорячи про співпрацю конструкторського бюро "Південне" і Кореї, малася на увазі співпраця з КНДР. Це не відповідає дійсності. "Південне" багато років співпрацює з Республікою Корея. З недавнього часу в цю співпрацю був залучений і "Південмаш", - уточнили на підприємстві.

Нагадаємо, 14 серпня вийшла стаття видання The New York Times про те, що Північна Корея могла використовувати ракетні розробки українського заводу "Південмаш".

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала зброю в Північну Корею.