ua en ru

В Praktiker допускають підготовку рейдерами нових фальшивих документів для захоплення компанії

Рейдери готують новий пакет фальшивих документів з метою захоплення ТОВ "Практікер Україна". Про це заявив керівник однієї з найбільших торгових мереж України з продажу будматеріалів "Практікер Україна" Олексій Мечинський.

За словами Мечинського, рейдери з числа колишніх співробітників компанії, зазнали невдачі при спробі заволодіти активами. Зловмисники підробляли бланк торговельної мережі з листом Мечинського на адресу нинішньої адміністрації окупованого міста Макіївка, в якому, нібито йшлося про фінансування терористів.

Лист потрапив в Службу безпеки України, а в адресу Мечинського лунали погрози.

"Мені сказали, що я повинен зникнути місяці на два. На роздуми дали два тижні. Я розумів, що, повернувшись в компанію через два місяці, отримаю не тільки розграбовану фірму, але і нові приводи спілкування з правоохоронними органами. Тому я найняв охорону, провів власне розслідування і надав справі максимальному розголосу", - говорить Мечинський.

Після того, як 5 серпня гендиректор "Практікер Україна" дав пояснення Службі безпеки України, рейдери вирішили "схилити до співпраці" його заступника.

"У компанії вона друга особа з правом підпису. Вона в курсі всіх внутрішніх питань і фінансових операцій, у неї на руках статутні документи, печатки, паролі та ключі до банківських рахунків. І, очевидно, домогтися її допомоги при моїй відсутності означало фактично заволодіти компанією", - констатує Мечинський.

Він попередив, що телефонні погрози і листування рейдерів з керівниками мережі по вайберу зафіксовані і вже передані в правоохоронні органи. Більш того, як стало відомо, Мечинський направив на адресу правоохоронних органів офіційний лист, в якому висловив готовність всіляко сприяти розслідуванню цієї справи.

Мечинський не виключає, що з боку загарбників можуть піти в хід чергові підроблені документи та замовні матеріали у ЗМІ з метою підриву іміджу компанії і зупинки роботи керівництва "Практікер Україна".

"Припускаю, що існує другий пакет фальшивих "документів", який повинен був чекати мене через два місяці, якщо б я пішов на поводу у рейдерів і поїхав", - сказав він.

Однак, за словами Мечинського, керівництво торгової мережі зробить все можливе, щоб допомогти правоохоронним органам встановити особи та покарати злочинців, запобігши черговій спробі знищення чи не найбільшої компанії України.

В Praktiker допускають підготовку рейдерами нових фальшивих документів для захоплення компанії