ua en ru

Практика планових відключень гарячої води в Києві може стати передумовою до спаду рейтингу партії влади, - експерт

Управлінська модель у сфері ЖКГ вкрай неспроможна і може стати передумовою до спаду рейтингу партії влади. Таку думку висловив Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, коментуючи феномен «планових відключень гарячої води» в Києві.

«Феномен планового і непланового відключення гарячої води у Києві, яке може розтягтися з 2 тижнів до 2 місяців, свідчить не тільки про зношеність інфраструктури в ЖКГ, а й про вкрай неефективну управлінську модель та високий ступінь корупції. Зрозуміло, що ремонт, постійне «підлатування» теплотрас - це бездонна бочка, яка може з'їсти серйозні бюджети. Влада, яка всьому цьому потурає - самостійно розписується в своїй неспроможності. Це неминуче позначиться на її електоральному рейтингу», - вважає аналітик.

На думку В.Бали, специфікою майбутніх виборів у Києві стане неефективність традиційних політтехнологій і розкриття феноменів практичних проектів.

«Народ настільки втомився від постійного популізму і земельних скандалів, що буде шукати серед політичних сил тих, хто здатний кардинально змінити принципи функціонування міської влади, при чому не тільки на ідеологічному рівні, але і на інфраструктурному», - резюмував він.