ua en ru

ПР за російську мову як другу державну і виборність губернаторів, - резолюція з'їзду

Партія регіонів виступає за російську мову як другу державну і виборність губернаторів

Партія регіонів виступає за російську мову як другу державну і виборність губернаторів. Про це йдеться в резолюції надзвичайного з'їзду депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад Партії регіонів, який проходив сьогодні в Донецьку.

Текст резолюції зачитав голова Донецької обласної організації Партії регіонів, народний депутат Микола Левченко.

Згідно резолюції, тільки Донецька облрада є єдиним повноправним органом, який висловлює думку жителів Донецької області.

Депутати від ПР заявили, що стабілізація ситуації в Донецькому регіоні можлива тільки після реалізації готовності центральної влади чути жителів Донбасу. Зокрема, делегати з'їзду зажадали від центральної влади внести зміни в Конституцію України, де закріпити статус російської мови як другої державної.

Також висунуто вимогу зробити всенародні вибори голів обласних і районних рад та формування виконкомів обласних і районних рад, а також розпуск обласних і районних державних адміністрацій.

Депутати від ПР вимагають закріпити бюджетну автономію регіонів в рамках унітарної країни, що повинно бути закріплено у Бюджетному кодексі та Конституції України.

Також депутати від ПР вимагали закріпити право регіонів самостійно формувати гуманітарну політику в областях і запровадити автономію вузів.

Всі вимоги повинні бути прийняті шляхом референдуму та голосуванням в парламенті не менш ніж 300 голосами нардепів.

Резолюція була ухвалена абсолютною більшістю голосів учасників з'їзду.