ua en ru

ПР висунула до законопроекту про амністію учасників Євромайдану неприйнятні умови, - Тягнибок

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що нардепи не змогли домовитись про єдиний текст законопроекту щодо амністії затриманих учасників Євромайдану через умови, які висувала Партія регіонів.

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що нардепи не змогли домовитись про єдиний текст законопроекту щодо амністії затриманих учасників Євромайдану через умови, які висувала Партія регіонів. Про це він заявив журналістам в кулуарах Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме тому не ставили питання сьогодні на голосування по закону про декриміналізацію, про амністію через те, що ми як опозиція наполягали на законі в якому не було б жодних умов. Влада наполягала ухвалити цей закон з певними відтермінувальними умовами. Ці відтермінувальні умови нас не влаштовують", - заявив Тягнибок.

За його словами, серед умов було негайно звільнити адміністративні будівлі, розблокування автомобільних шляхів, звільнення Києва від малих архітектурних форм, встановити 15-ти денний термін, згідно з яким може вступити в дію цей закон.

Тягнибок зазначив, що також ці умови не влаштовують активістів на Майдані. Тягнибок зазначив, що пауза до завтра дасть час на додаткові консультації.

Нагадаємо, вчора влада та лідери опозиції домовилися проголосувати закон "Про амністію" для затриманих і заарештованих учасників Євромайдану.

Згідно домовленостей, амністія вступить в силу тільки у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів. В іншому випадку вчинені правопорушення амністовані не будуть.