ua en ru

ПР вважає, що вибори в мера Києва та Київради повинні пройти в два етапи - в 2013 р. і в 2015 р

Партія регіонів вважає, що вибори в Києві повинні пройти в два етапи - в 2013 р. і в 2015 р. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив глава фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не проводили в рамках парламенту переговорів щодо виборів в Києві. Але ми в рамках фракції обговорили це питання. Складається цікава ситуація, адже Черновецький написав заяву на декілька днів раніше, ніж згідно із законом він повинен був залишити повноваження мера столиці. Значить, тоді вибори мера міста мають бути позачергові. Не як згідно із законом - чергові. На оголошення виборів є 60 днів згідно із законом, але наступного року в липні у нас мають бути вибори депутатів Києва. І є закон про вибори, який заявляє, що вибори мають бути раз на п'ять років", - сказав Єфремов.

Він підкреслив, що яке б рішення не було ухвалене по виборах в Києві, воно все одно буде за рамками закону. "Потрібне політичне рішення. І ми виступаємо за те, щоб вибори в Києві, в Київську міську раду провести в два етапи, щоб увійти до всеукраїнських виборів. Перший етап провести, коли закінчаться повноваження депутатів Київради в 2013 р., а також провести позачергові вибори і вибрати мера, але вибрати їх до 2015 р., а в 2015 р. в рамках чергових виборів в Києві знову вибрати мера і депутатський корпус. Тоді ми не вибиватимемося із загальної системи голосування в Україні", - відзначив нардеп.

Раніше повідомлялося, що секретар Київради Галина Герега звернеться у ВР про призначення виборів мера Києва до кінця липня.