ПР пропонує включити до видів обов'язкового страхування цивільної відповідальності управителя ОСББ

Народні депутати від Партії регіонів Володимир Сальдо, Володимир Вечерко, Сергій Брайко, та ін. пропонують включити до видів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності управителя організації співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Народні депутати від Партії регіонів Володимир Сальдо, Володимир Вечерко, Сергій Брайко, та ін. пропонують включити до видів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності управителя організації співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Про це йдеться в законопроекті № 3669 "Про особливості управління багатоквартирними будинками", текс якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

"В Україні здійснюються такі види обов'язкового страхування: страхування цивільно-правової відповідальності управителя багатоквартирного будинку за шкоду, завдану спільному майну, правам та законним інтересам співвласників багатоквартирного будинку внаслідок невиконання або неналежного виконання управителем своїх обов'язків", - йдеться в документі.

Крім того, документ передбачає визначення порядку обрання управителів та укладення договорів про управління спільним майном ОСББ та визначення порядку регулювання діяльності управителів ОСББ, що передбачає послуги з управління (в тому числі перелік обов'язкових послуг), формування будинкової справи.

Також законопроект пропонує надати органам місцевого самоврядування повноважень щодо призначення управителя у випадках, коли співвласники багатоквартирних будинків не визначили форми управління.

Документ також визначає засади вільного (договірного) регулювання цін на послуги з управління (обслуговування та утримання) багатоквартирними будинками.