ua en ru

ПР пропонує створити у ВР робочу групу для розробки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном

Ініціатива щодо внесення до Верховної Ради України законопроекту, який би дозволив ув'язненим виїжджати на лікування за кордон, повинна виходити від представників опозиції. Про це заявив народний депутат України, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в парламенті по закінченні погоджувальної ради в понеділок, 21 жовтня, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Сьогодні багато в питанні вирішення проблеми Юлії Тимошенко посилаються на досвід Польщі, де 800 людей потрапили під дію цього закону (що дозволяє ув'язненим лікуватися за кордоном), і сьогодні 600 з них знаходяться в розшуку. Тобто люди скористалися тим правом, яке їм належить за законом, для того, щоб виїхати на лікування та для відбування покарання вже не повертаються", - зазначив Єфремов.

Він підкреслив, що в Україні не може бути ані вибіркового правосуддя, ні вибіркового помилування.

"Якщо ми говоримо, що в Україні не повинно бути вибіркового правосуддя, тоді виникає питання, а чи може бути вибіркове помилування? Тому що якщо щось робиться під одну людину, тоді завжди існує суб'єктивізм і спокуса вирішити проблему в обхід (закону)", - додав Єфремов.

"Після того, як Президент заявив про те, що він підпише закон (дозволяє ув'язненим виїжджати за кордон), я сподівався, що, принаймні, представники опозиції підготують відповідний проект закону. Але коли я цього не бачу, у мене виникає сумнів, а чи хочуть наші опоненти робити те, про що говорять", - сказав він.

Народний депутат також запропонував створити в парламенті робочу групу для розробки законопроекту, який дозволяє ув'язненим лікуватися за кордоном.

"Єдиний документ, який існує на сьогоднішній день, - це законопроект депутата Міщенка. І тільки щодо цього проекту закону можна вести дискусію. Якщо інших документів не буде, тоді ми повинні створювати робочу групу щодо законопроекту Міщенко, сідати і шукати компроміс. Якщо компроміс буде знайдено, буде знайдено і рішення цього питання", - підсумував Єфремов.