ua en ru

ПР пропонує штрафувати інформаційні агентства за порушення виборчого законодавства

Депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов та Володимир Олійник пропонують штрафувати інформаційні агентства за порушення виборчого законодавства. Про це йдеться в проекті закону 3396 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів" від 10 жовтня 2013 р., текст якого розміщений на сайті Верховної ради України.

Так, законопроект пропонує включили в закон України "Про інформаційні агентства" положення про те, що діяльність інформаційних агентств під час виборчого процесу також регулюється законодавством про вибори.

В зв'язку з цим до статті 2129 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується внести положення про те, що порушення порядку ведення передвиборної агітації в продукції інформаційного агентства будь-якому кандидату, політичній партії (блоку), їх передвиборним програмам власниками, посадовими чи службовими особами, творчими працівниками засобів масової інформації, інформаційних агентств тягнуть за собою накладення штрафу від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, "порушення заборони протягом визначеного законом часу у будь-якій формі коментувати чи оцінювати зміст передвиборної агітаційної теле-, радіопрограми відповідного кандидата, політичної партії (блоку), давати будь-яку інформацію щодо цього кандидата, цієї політичної партії (блоку) власниками, посадовими чи службовими особами, творчими працівниками засобів масової інформації, інформаційних агентств тягне за собою накладення штрафу від 40 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".