ua en ru

ПР пропонує позбавляти повноважень депутатів за неявку на роботу і блокування трибуни

В Партії регіонів запропонували два закони про позбавлення повноважень депутата за неявку на роботу і блокування трибуни і президії парламенту. Про це на брифінгу у Верховній Раді України (ВР) повідомив голова фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"17 днів ми не працюємо. Без малого витрачено 40 млн грн з бюджету на парламент, який не працює. Проекти законів, які необхідні для руху в напрямку безвізового режиму з ЄС, не приймаються. Пенсійні закони про підвищення та індексацію пенсій теж не приймаються. Як і не приймаються закони про перерозподіл коштів у бюджеті", - заявив Єфремов.

Єфремов нагадав, що у вівторок, 19 лютого, лідери фракцій погодили зміни до закону про регламент ВР: "Залишилося два не вирішених питання. Однак у той же вечір глава фракції "Удар" Віталій Кличко прийшов на вечірні переговори, висунувши нові вимоги, які не підлягають аналізу ... Підтримувати такі безглузді рішення неможливо. Тож сьогодні я запропонував колегам боротися не з наслідками, а з причинами".

Він підкреслив, що для знаходження компромісу Партія регіонів запропонувала ухвалити два закони: "Закон про відповідальність депутатів за неявку на роботу, який припускає, якщо нардеп в протягом трьох пленарних засідань протягом одного місяця не був присутній на роботі, тоді у 226 депутатів і у спікера з'являється право подати на цього депутата в суд, позбавляючи повноважень. Це норма КЗпП, коли в роботодавця є таке ж право позбавити роботи співробітника, який не ходить на роботу ... Якщо є сумніви щодо того, чи відповідає закон Конституції, то давайте звернемося до КСУ ... Але я вважаю, що ми б усунули саму причину. Друга пропозиція - це відповідальність за блокування парламенту. У нас є зареєстрований проект закону, він передбачає аналогічні санкції до депутатів, які блокують роботу ВР. В опозиції нам сказали, що будуть вивчати ці пропозиції".

Читайте також: ПР відхилила пропозиції опозиції щодо внесення змін до регламенту ВР, - Кошулинський.