ua en ru

ПР підтримає ратифікацію угоди про направлення австралійського персоналу до України, - Герман

Фракція Партії регіонів буде голосувати за ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines рейсу MH17, якщо буде знято пункт про допуск військових формувань зарубіжних країн. Про це заявила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман.

Вона підкреслила, що допускати на місце катастрофи військовий контингент з будь-якої чужої країни не можна, оскільки це може ускладнити ситуацію в регіоні.

"Ми будемо голосувати за ратифікацію, однак виступаємо проти того, щоб були допущені будь-які військові зі зброєю на місце катастрофи з будь-якої країни - чи то з Австралії, чи то з Росії, чи то з Німеччини, чи з будь-якої іншої. Тому ми будемо вимагати вилучення з цього законопроекту норми про допуск на місце катастрофи військових. Нехай це будуть фахівці, необхідні для розслідування, нехай це будуть цивільні люди, нехай це будуть поліцейські, але військовий контингент допускати на місце катастрофи з будь-якої чужої країни не можна", - сказала Герман.

Вона зазначила, що поява на Донбасі військових з чужих держав може викликати ще одну хвилю протистояння і погіршить ситуацію в регіоні.