ua en ru

ПР звинуватила "Батьківщину" в перекручуванні заяв європейських політиків

Лідери "Батьківщини" та її прес-служба останнім часом активно використовують методи інформаційних маніпуляцій, ретранслюючи від свого імені нібито заяви високопоставлених політиків ЄС. Про це заявила народний депутат України (Партії регіонів) Олена Нетецька, передає прес-служба Партії регіонів.

"Останнім часом ми спостерігаємо, як прес-служба "Батьківщини" і її лідери без докорів совісті відверто маніпулюють громадською думкою, вводячи в оману не тільки недосвідчених політикою громадян, але й журналістів. Вони часто ретранслюють робочі заяви європейських політиків щодо питання євроінтеграції, перетворюючи їх у безапеляційні і ультимативні висловлювання", - заявила Нетецька.

Вона навела приклад, як кілька разів "Батьківщина" від "свого імені" передавала слова голови комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмара Брока, міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Маніпулятори з "Батьківщини", вириваючи з контексту заяв європейських політиків цитати, намагаються максимально згустити фарби, чим, насправді, просто "підставляють" представників ЄС. Адже після коректури "Батьківщини" висловлювання тих же Брока, Сікорського, Фюле та інших набувають абсолютно недипломатичне і навіть зухвала зміст", - підкреслила Нетецька.
При цьому депутат зазначила, що "незручні" для себе заяви "Батьківщина" просто ігнорує.

"Є така приказка: на війні всі засоби хороші. Схоже, "Батьківщина" веде свою політичну гру, не гребуючи будь-якими брудними інформаційними технологіями, намагаючись зірвати підписання історичної Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - резюмувала парламентарій.