ua en ru

ПР не бачить підстав для проведення позачергової сесії Верховної Ради

Партія регіонів не бачить підстав для проведення позачергової сесії Верховної Ради. Про це на брифінгу в парламенті заявив голова фракції ПР у ВР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

Партія регіонів не бачить підстав для проведення позачергової сесії Верховної Ради. Про це на брифінгу в парламенті заявив голова фракції ПР у ВР Олександр Єфремов (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б колегам з опозиції порадив не займатися самопіаром, адже, що таке позачергова сесія? Це перелік законопроектів, які потрібно запропонувати, а потім розглянути, а вони ставлять віз перед конем, не мають питань, а пропонують провести сесію... Поки що я не бачу, законів, які потрібно буде приймати, тому поки що немає необхідності скликати таку сесію", - сказав Єфремов.

Раніше в "Батьківщині" та "Ударі" заявили про необхідність проведення позачергової сесії ВР. За словами Віталія Кличка, на цьому засіданні необхідно буде розглянути питання арешту і ув'язнення людей з політичних мотивів, а також євроінтеграційні питання. Дана позачергова сесія, за словами Кличка, має відбутися вже наступного тижня.

А ось Олександр Турчинов повідомив, що "Батьківщина" навіть направила відповідну пропозицію керівництву парламенту. При цьому Турчинов не уточнив, які законопроекти партія хоче розглянути. Зате заявив, що опозиція не виключає варіанту ініціювання питання зміни спікера.

Виходить, що Рибак повинен призначити позачергову сесію, щоб зняти себе з посади.

Сьогодні Арсеній Яценюк поправив колегу. За його словами, на позачерговому засіданні парламенту опозиція пропонує розглядати законопроекти, які стосуються прокуратури, виборчого законодавства, внесення змін у закон про державні закупівлі, та внесення змін у закон України про судоустрій. Він зазначив, що у разі відмови більшості така сесія не має сенсу.

Нагадаємо, на цьому тижні депутати так і не змогли розглянути питання перевиборів в проблемних округах і євроінтеграційні законопроекти. За словами Єфремова, питання про вибори у семи округах буде проголосоване у вересні 2013 р .

"Ми вважаємо, що вибори у семи округах потрібно проводити в грудні. Вчора ми опозиції заявили, що готові голосувати з виборів у семи округах, але вони попросили нас зняти цей законопроект з розгляду", - заявив Єфремов.

Зазначимо, сьогодні завершує роботу друга сесія Верховної Ради VII скликання. Депутати підуть на канікули до 3 вересня.