ua en ru

ПР: Щоб вирішити питання Тимошенко, необхідно внести зміни в законодавство і підписати міждержавну угоду

Для того, щоб відпустити екс-прем'єр-міністр України Юлію Тимошенко на лікування за кордон потрібно конституційною більшістю голосів народних депутатів внести зміни в законодавство і підписати двосторонню угоди з країною, яка погодиться лікувати Тимошенко на своїй території. Про це заявила народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Якщо Президент і парламент погодяться на таку формулу, то це рішення, яке вимагає декілька серйозних кроків. Перше - сьогодні наше виправне законодавство не має такої процедури як звільнення для отримання лікування за кордоном, тому нам треба буде прийняти консенсусом, як ми приймаємо євроінтеграційні закони, деякі поправки в виправне трудове законодавство...В польському законодавстві є така стаття, яка дозволяє людині, яка (перебуває) в тюрмі, але потребує лікування, перервати термін відбуття покарання і передати її на лікування... Ви прекрасно розумієте, що ми не можемо змінити норми закону відносно однієї людини - ми повинні внести зміни в закон, які будуть дозволяти будь-якій людині, яка потребує операції, отримати перерву в терміні покарання, щоб вона була прооперована", - заявила Богословська.

Після того, як будуть прийняті зміни до законодавства, другим етапом, за словами Богословської, повинно стати підписання двосторонньої угоду між Україною і країною, яка погодиться лікувати Тимошенко на своїй території.

"Але ці зміни не можуть бути не можуть бути здійснені відносно однієї особи - вони можуть бути здійснені як зміни до законодавства і двосторонньої угоди з тією країною, яка погодиться на своїй території провести ці дії. Це абсолютно можливо зробити. Якщо до 15 жовтня цей план дій буде погоджений на держаному рівні, то ми можемо сказати, що нам залишиться тільки виконувати. Можна поставити маяки по датам, по яким це можна робити. Це шлях, який може вирішити цю проблему", - підкреслила Богословська.