ua en ru

Позицію МВФ щодо України важко розцінювати інакше, як упереджену, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

Уряд України продовжує переговори про відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, сказано в інтерв'ю міністра фінансів Валерія Хорошковського. В інтерв'ю, зокрема, мова йде про можливе проведення комунального експерименту на базі певного регіону чи міста, в якому буде апробовано модель переходу до адресних дотацій.
Характеризуючи переговори між Україною і МВФ лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак зазначив, що позицію МВФ щодо України важко розцінювати інакше, як упереджену. «Одним урядам МВФ гроші дає, іншим - не дає. Причому для Україні газ в лютому коштує 416 дол. з урахуванням знижки, а в Європі, навіть зараз, у найлютіші холоди, вільні обсяги газу можна купити за 360-370 дол. І така ціна вважається дорогою. У той же час, якщо МВФ не дасть нам кредит, економіка дозволить обійтися і без нього», - прокоментував Прогнімак.
Оцінюючи вимоги МВФ, Олександр Прогнімак нагадав, що рівень дефіциту держбюджету України нижчий, аніж в США, Греції або Іспанії. Ціна на газ для України більш висока, а середні доходи громадян - незрівнянно нижчі за європейські.