ua en ru

Позиція Угорщини не вплине на оцінку закону про освіту в Раді Європи, - Кулеба

Позиція Угорщини не вплине на оцінку закону про освіту в Раді Європи, - Кулеба Фото: Парламентська асамблея Ради Європи (flickr.com/parliamentaryassembly)

Оцінку Ради Європи варто очікувати через кілька місяців

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що позиція Угорщини не вплине на оцінку закону про освіту в Раді Європи. Про це повідомляє "112 Україна".

"У них є великий досвід підготовки подібних висновків, аналізу подібного законодавства, тому, звичайно, Будапешт буде гнути свою лінію, доводити свою позицію, а ми свою", - заявив Кулеба.

За його словами, експерти будуть робити висновки з точки зору наявних стандартів, а оцінку Ради Європи варто очікувати через кілька місяців.

Так, Кулеба пояснив, що закон не планує дискримінувати жодну меншість. Крім того, у підготовці також брали участь експерти Ради Європи.

"Потрібно чітко розуміти, наших партнерів повністю задовольняло становище, яке існувало до прийняття цього закону. Тому в яку сторону ми б його не чіпали, вони все одно були б категорично незадоволені", - резюмував Кулеба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що владі України потрібно звернутися Рада Європи з приводу закону про освіту і просити про експертному висновку.