ua en ru

Позиція США щодо летальної допомоги Україні не змінилася, - Держдеп

Позиція США щодо летальної допомоги Україні не змінилася, - Держдеп
Позиція США щодо постачань летального зброї в Україну не змінилася.

Позиція США щодо постачань летального зброї в Україну не змінилася. Про це на брифінгу 20 листопада повідомив глава прес-служби Державного департаменту США Джефф Ратке.

"Ну, наша позиція за летальної допомоги не змінилася. Ми як і раніше вважаємо, що немає військового рішення. Але в світлі дій Росії, про що вчора говорив Блінкен у своєму виступі, це те, на що ми повинні звернути увагу", - сказав Ратко.
Він додав, що Україна має право захищати себе проти цього продовження агресії. США вже надали допомогу Україні у сфері безпеки на суму близько 116 млн дол.

Ратке підкреслив, що ця допомога також включає консультування і навчання, і США будуть продовжувати посилати консультативні групи в Київ для поліпшення бойової медичної допомоги і визначення областей для додаткової допомоги у сфері безпеки.

Нагадаємо, радник Президента США Барака Обами з національної безпеки Тоні Блінкен у середу, 19 листопада, висловився за постачання зброї Україні. Представник МЗС РФ заявив, що Росія застерігає США від поставок зброї Україні для боротьби з проросійськими сепаратистами на Донбасі.

До того ж, за повідомленнями ЗМІ, США планують збільшити обсяги нелетальной військової допомоги Україні.