ua en ru

Через пожежі у Хакасії загинули не менше 15 осіб

Через пожежі у Хакасії загинули не менше 15 осіб Близько 500 людей звернулися за медичною допомогою

Слідчий комітет Росії порушив п'ять кримінальних справ за фактом загибелі людей від пожеж в Хакасії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СК РФ.

"Слідчими органами СК по республіці Хакасія за фактом пожежі в ряді районів республіки, загибелі людей в результаті цього і масового знищення будинків порушено п'ять кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 293 КК РФ (халатність, що призвела з необережності смерть двох або більше осіб)", - сказано в повідомленні.

Перший лісова пожежа виникла в Хакасії 25 березня. 12 квітня з-за сильного поривчастого вітру площа пожежі почала стрімко зростати, загоряння перейшло на територію населених пунктів Ширинського, Орджонікідзевського, Алтайського, Бейского, Усть-Абаканського районів, міст Абакана, Черногорска і Саяногорска.

За попередніми даними слідства, в результаті пожеж на території республіки загинули 15 осіб, понад 450 осіб звернулися за медичною допомогою. Також знищено близько 1,3 тис. будівель, більшість з яких житлові будинки.

Нагадаємо, 2 квітня в Охотському морі затонув траулер "Далекий Схід", загинули 56 осіб, у тому числі 4 українця.