ua en ru

На пожежах в Україні з початку року загинули 934 особи, - ДСНС

На пожежах в Україні з початку року загинули 934 особи, - ДСНС Фото: щодня рятувальники ДСНС ліквідують сотні пожеж по всій території України (Pixabey)

За минулу добу виникло 280 пожеж

На пожежах в Україні з початку року загинули 934 особи. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Щодня рятувальники ДСНС ліквідують сотні пожеж по всій території України, які призводять не тільки до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше - до загибелі та травмування громадян. Так, лише за минулу добу виникло 280 пожеж, в результаті яких загинули 4 людини, а ще 6 - постраждали", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, основними причинами виникнення пожеж і загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Зокрема, паління в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники в місцях, легкодоступних для дітей майже завжди призводять до пожеж у приміщеннях.

Статистика ДСНС свідчить про те, що саме літні люди, а також багатодітні сім'ї, громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах найчастіше стають жертвами пожеж.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, 5-8 липня в більшості районів Харківської, Полтавської та Черкаської областей, місцями у Сумській, Луганській і Херсонській областях очікується висока та надзвичайна пожежна небезпека.