ua en ru

Після пожежі на технічному полігоні в Балаклії нікого не усунули, - ВСУ

Після пожежі на технічному полігоні в Балаклії нікого не усунули, - ВСУ Фото: Микола Шевцов (mil.gov.ua)

За фактом виникнення пожежі проводиться службове розслідування

На сьогоднішній день від посадових обов'язків не відсторонений ніхто, але призначено службове розслідування за результатами якого можливі звільнення. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, це питання буде досліджено правоохоронними органами. На сьогоднішній день начальником Генерального штабу призначено службове розслідування, яке буде ретельно вивчено і будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності, а у разі виявлення порушень, які стосуються кримінальної поля, то будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за результатами матеріалів кримінального провадження. На сьогоднішній день від посадових обов'язків не відсторонений ніхто. Командир частини продовжує займатися ліквідацією наслідків пожежі, що виникла на складі", - сказав Шевцов.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, пожежа в Балаклії (Харківська область) на території військового арсеналу міг відбутися з кількох причин.

Попередньо розглядається кілька причин виникнення пожежі. Перша - загоряння сухої трави на ділянці технічної території, яка не була очищена від вибухонебезпечних предметів, шляхом попадання під гусениці пожежного танка сторонніх предметів. Друге - це потрапляння іскри від вихлопної труби цього ж пожежного танка. Також можливо дію зовнішніх променів на вибухонебезпечні предмети, що спровокувало їх займання.

Пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих в результаті події немає. Органи місцевого самоврядування розгорнули 7 евакуаційних пунктів, за своїм бажанням були евакуйовані 246 осіб.