ua en ru

Через пожежу в "Охматдиті" евакуйовано 55 дітей

Через пожежу в "Охматдиті" евакуйовано 55 дітей Фото: пожежа в "Охматдиті"

Пожежу локалізовано о 8:42 та ліквідовано о 8:55

Через пожежу в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" евакуйовано 55 дітей, 15 дітей залишилося у відділенні інтенсивної терапії під наглядом обслуговуючого персоналу. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"4 листопада о 08:21 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в 4-х поверховій будівлі центру дитячої кардіології та кардіохірургії на території дитячої лікарні "Охматдит", за адресою м. Київ, Шевченківський район, вул. В'ячеслава Чорновола, 28/1", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, по прибуттю на місце пожежі було встановлено, що на 3-му поверсі в кабінеті старшої медичної сестри виникла пожежа на площі 25 кв. м. Пожежу локалізовано о 08:42 та ліквідовано о 08:55.

"У результаті пожежі в приміщенні кабінету спрацювала протипожежна сигналізація, що сприяло оперативному прибуттю пожежно-рятувальних підрозділів. Під час гасіння пожежі із будівлі було евакуйовано 55 дітей, 15 дітей залишилося у відділенні інтенсивної терапії під наглядом обслуговуючого персоналу - загрози їх життю та здоров'ю від небезпечних факторів пожежі не має", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, на місці події працювало 22 одиниці основної і спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 85 чоловік особового складу.

"Жертв та постраждалих не має. Причина пожежі встановлюється", - відзначають у прес-службі.

Нагадаємо, перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко повідомляла, що Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) відкриває першу лінію асигнувань на 170 млн грн для забезпечення заходів з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".