ua en ru

Пожежа в зоні відчуження не загрожує ЧАЕС, - ДСНС

Пожежа в зоні відчуження не загрожує ЧАЕС, - ДСНС Фото: пожежа в Чорнобильській зоні (yatsenyuk.org.ua)

Поширення пожежі поки не спостерігається

Пожежа в Чорнобильській зоні не несе ніякої загрози атомній електростанції в зоні відчуження. Про це повідомив начальник ДСНС в Київській області Василь Слободяник, передає "112 Україна".

"Поки, я думаю, і в подальшому, не несе ніякої загрози, тому що це майже на кордоні 10-кілометрової зони біля села Буряківка. Вітер південно-західний. Поки що жодних загроз для атомної станції я не бачу", - сказав Слободяник.

За його словами, для боротьби з пожежею в Чорнобильській зоні задіяно 16 одиниць техніки та 63 людини особового складу ДСНС, від лісництва - 17 одиниць техніки та 53 людини особового складу. Також задіяні 3 автомобілі, які додатково підвозять воду, від "Північної пущі".

"Роботи з гасіння тривають. Розповсюдження не спостерігається", - додав начальник ДСНС в Київській області.

Як повідомлялося раніше, в зоні відчуження Чорнобильської зони Київської області на території Луб'янського лісництва загорівся ліс. У ДСНС розповіли, що при проведенні технологічної вирубки лісу для прокладання залізниці сталося займання порубкових залишків деревини та лісової підстилки, яке поширилося на площу близько 20 га.

Нагадаємо, в Одесі загасили смітник біля нафтопереробного заводу.