ua en ru

Пожежу в Ялтинському заповіднику гасять близько 700 людей

Ситуація на території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника в районі гори "Лопата", де сталося загоряння, знаходиться під контролем, пожежу гасять близько 700 осіб і вона буде ліквідована найближчим часом. Про це повідомив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов під час поїздки на місце події 31 липня, повідомляє головне управління інформаційної політики ради Міністрів АРК.

"У гасінні пожежі задіяні всі можливі сили. Працює техніка, у тому числі залучена з інших регіонів України. Гасіння пожежі ускладнює вітер, але в цілому ситуація під контролем. Найближчим часом вогонь вдасться згасити", - зазначив Могильов.

У свою чергу, начальник управління Ялтинського міського управління ГУ МНС України в Криму Ігор Босенко повідомив, що в даний час у гасінні пожежі задіяно близько 700 осіб, в тому числі співробітники берегової охорони, підрозділів МВС і МНС, лісники і т.д. Також задіяно 58 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти МІ-8 МНС України і 1 літак АН-32П. До місця гасіння пожежі спрямовані 14 водовозок.

В даний час на території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника діють 122 охоронних постів.

Нагадаємо, 30 липня в 12:35 поблизу Ялти в районі гори "Лопата" (Ялтинський гірничо-лісовий природний заповідник) сталося загоряння лісової підстилки і чагарнику.

За даними головного територіального управління МНС в АРК, станом на 14:00 31 липня площа лісової пожежі склала 10 га. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст.252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави і об'єктів природно-заповідного фонду). Ялтинська міліція затримала підозрюваного в скоєнні злочину. В даний час проводяться слідчі дії, встановлюється збиток, заподіяний Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику.