ua en ru

Пожежа в Будинку профспілок ліквідована

Пожежа в Будинку профспілок на Майдан Незалежності, 2 у Києві, яка розпочалася в ніч з 18 на 19 лютого 2014 р., ліквідована 20 лютого о 6:55.

Пожежа в Будинку профспілок на Майдан Незалежності, 2 у Києві, яка розпочалася в ніч з 18 на 19 лютого 2014 р., ліквідована 20 лютого о 6:55. Про це повідомила прсе-служба ДержНС.

У ніч з 18 на 19 лютого під час гасіння пожежі з верхніх поверхів будівлі пожежники врятували 41 людину.

Потім вночі сталися обрушення перекриття між 4 та 5 і між 6 та 7 поверхами. Після цього пожежники були змушені працювати тільки на зовнішній стороні будівлі.

"Ліквідація пожежі ускладнювалася тим, що протягом доби 19 лютого у будівлі з боку вулиці Костьольної постійно виникали нові осередки вогню, а також перешкоджанням роботі пожежників з боку учасників масових акцій. У результаті цього перешкоджання постраждали 4 рятувальники", - йдеться у повідомленні.

Через пожежу у Будинку профспілок існувала загроза займання будівель Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського та готелю "Хрещатик".

"Завдяки оперативним діям рятувальників на запобігання пожежі, вказані будівлі вдалося зберегти від знищення вогнем", - йдеться у повідомленні.
До гасіння пожежі залучалися близько 20 одиниць техніки і 100 чоловік особового складу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві.